Cum comand in 5 Pasi
Flyere
   Pliante
 
|  Door Hanger


 Pasul 1 
Citeste cei 5 pasi si
Detalii Tehnice de mai jos, pentru a intelege cum se lanseaza o comanda (dureaza 2 minute).
Intra apoi in pagina Preturi  - alege  produsul  si cantitatea dorita. 


 Pasul 2 
Din pagina Preturi, in partea de jos, completezi (inclusiv de pe telefoane mobile):
1)
Formular Comanda  - tipodimensiune, cantitate, datele tale de facturare si contact, adresa exacta de livrare. 
2) Trimite Fisierele grafice  (vezi cerinte tehnice mai jos - Detalii - Am grafica ).
Daca nu aveti grafica, o putem realiza noi, contra cost (vezi mai jos Detalii si pag. Preturi ).


 Pasul 3 
Vei primi prin e-mail  Nr. de comanda si contractul anexat, Factura proforma pentru plata (sumele mai mici de 4.500 lei + tva, se achita integral la lansarea comenzii, dupa acordare Bun-Tipar prin e-mail ). Pentru comenzile care contin si cerinta de machetare grafica sau modificari la macheta grafica existenta, plata se efectueaza dupa lansarea comenzii, pe baza facturii proforme si a contractului, trimise prin e-mail.

 

 Pasul 4 
Macheta grafica martor o vei primi prin e-mail. Verifica cu atentie informatiile si trimite prin e-mail Bun-Tipar.
Plata se poate face cu: ordin de plata, plata online banking ; puteti plati si cu numerar-foaie de varsamant la orice filiala Raiffeisen Bank.
Trimite prin e-mail sau comunica telefonic confirmarea platii. Procesul tehnologic standard dureaza 2-5 zile lucratoare* ( vezi mai jos Termen de livrare ).

 Pasul 5 
Comanda ta este tiparita si ambalata
. Cu 1-2 zile inaintea livrarii, vei primi prin e-mail confirmare si AWB. Factura fiscala in format electronic va fi trimisa prin e-mail.
Lucrarea ta va fi livrata gratuit prin Fan Courier  la sediul afacerii tale - oriunde in tara.
Livrarea se monitorizeaza online, de catre client, prin AWB Tracking.

 

  Din acest moment poti incepe distribuirea flyerelor/pliantelor pentru promovarea afacerii tale.

Succes !

MMK Print - tipografie flyere pliante .Qualitat ist messbar 
Prepress - Spezialisten

Flyere Pliante - tipografie calitate germana


- Detalii tehnice -

Grafica document :  
a) Am grafica     -  O poti trimite din pagina Preturi, in partea de jos, sectiunea 2) Trimite fisiere grafice (utilizand serviciul Filemail) sau poti folosi oricare serviciu de transfer fisiere:  www.wetransfer.com sau altele similare.
- Daca ai documentul stocat pe un server, ne poti trimite link-ul de download, in Descriere Comanda din cadrul Formular Comanda.
- Daca ai documentul stocat pe Telefonul Mobil sau Tableta, il poti incarca direct pe Filemail.

Nu se accepta fisierele grafice trimise prin e-mail, acestea sunt blocate de server.

Standardul tehnic de trimitere a documentelor grafice in industria poligrafica, este PDF/X - ISO 15930.
Se accepta si urmatoarele documente :
- PDF (high resolution for print) - daca documentul a fost creat in Corel Draw , Adobe Illustrator , Freehand , Adobe InDesign , QuarkXPress .
- CDR, AI, INDD
  - daca documentul a fost creat in Corel Draw (maxim X5), Adobe Illustrator,  Adobe InDesign (maxim CS6).

- TIF - daca documentul a fost creat in Photoshop .

Nu se tiparesc urmatoarele formate de document : PDF - low resolution ( generate de Word , Power Point ,etc ) , jpeg , png , psd , doc.

Cerinte tehnice document pentru tipografie conform ISO 15930 : poze 300 dpi (rezolutie nativa, nu obtinuta prin resample), spatiu culoare CMYK (profil Fogra39 - 300%), bleed 3 mm, text curbe (pentru text negru - doar pe canalul de K=100). Sistemul de pre-press editeaza automatizat  inadvertentele gasite in document (factor ce poate genera erori). Nerespectarea acestor cerinte tehnice poate afecta calitatea tiparului, neimplicand responsabilitatea tipografiei cu privire la informarea privind erorile de proiectare din document.
Verificarea proiectarii corecte a machetei grafice este obligatia autorului machetei, si se face urmand pasii precizati in  Verificare pre-press macheta grafica. Deoarece interogarea si editarea  documentului in pre-press este un proces automatizat, tipografia nu are obligatia analizei cu factor uman asupra acestui proces. Aceasta procedura se executa contra cost, la solicitarea expresa a beneficiarului, iar informatiile analizate se trimit acestuia impreuna cu poza documentului pentru Bun-Tipar.  Machetele grafice PDF/X - ISO15930 sunt singurele documente standardizate din industria poligrafica. Documentele generate din programe native de grafica (.AI , .CDR , .TIF , INDD , etc ) nu sunt documente standardizate si pot genera alterari ale informatiilor continute, in etapa de pre-press. Ca urmare, optiunea de a trimite acest tip de documente nestandardizate, apartine beneficiarului.


b) Nu am grafica -  O putem realiza noi (vezi tarife si conditii in josul paginii  Preturi ).
Nu se accepta fisierele grafice trimise prin e-mail, acestea sunt blocate de server.

Pentru realizarea machetei grafice sunt necesare urmatoarele :
1)- sa aveti textul care va fi tiparit, scris intr-un editor de text de tip "Word" (utilizati un font Arial, marimea 10), document pe care il salvati in calculatorul dvs.
2)- tot in acelasi document text, la final, in 2-3 propozitii sa faceti descrierea cat mai precisa a proiectului machetei grafice: ce anume va fi tiparit pe fata, respectiv verso-ul flyerului, culori folosite, elementele care vor fi scoase in evidenta, aranjare in pagina a textului, siglei si/sau pozelor. Retineti: machetarea grafica este rezultatul proiectului dumneavoastra si a textului pus la dispozitie. In cazul in care clientul nu furnizeaza descrierea proiectului machetarii grafice, aceasta se realizeaza pe baza proiectului realizat de catre tipografie. Neacceptarea proiectului propus de catre tipografie, sau modificarea acestuia in proportie de peste 25%, duce la majorarea costului de machetare grafica cu 100%.
3)- daca nu aveti poze prelucrate cromatic si la rezolutie de tipar (300 dpi), va putem oferi gratuit un set de imagini specifice domeniului dumneavoastra, cu copyright free.

Intra in pagina Preturi, sectiunea 2) Trimite fisierele grafice si ne trimiti documentul text, pozele si/sau sigla.

Ulterior lansarii comenzii de machetare si confirmarii platii, in 24 de ore lucratoare, pe baza datelor primite si a cerintelor descrise in comanda, clientul va primi prin e-mail propunerea de macheta grafica.

 
In cazul in care nu aveti nicio idee de model grafic, puteti alege (click) unul dintre urmatoarele modele de macheta si sa-l specificati in comanda (ex: Fata - model 1, Verso - model 3) .
Flyere  :  A6 |  A5 |  1/3 A4 |  A4  | 
PlianteA6 (A5 deschis) |  A5 (A4 deschis) |  1/3A4 (A4 deschis) |


Pentru clientii care doresc realizarea unei machete grafice care presupune prelucrari si decupari foto, creatie artistica, efecte grafice deosebite, concept logo artistic - sugeram contactarea unei firme de creatie grafica.
 

Bun-Tipar :
Machetele grafice trimise de clienti spre tipografie, se diagnosticheaza in pre-press pentru urmatoarele 5 cerinte:
- tipodimensiuni
- prezenta spatiu culoare CMYK
- existenta bleed
- convertire text curbe sau fonturi embed
- prag 300 dpi rezolutie poze sau elemente grafice.

Informatiile generate de softul de pre-press, impreuna cu poza martor a documentului care a fost procesat (softproof), se trimit beneficiarului pentru verificare si confirmare a informatiilor. Documentul trimis este un .jpeg, 72 dpi, spatiu culoare RGB. Acesta nu este documentul care se va tipari, ci este doar un document de vizualizare pentru verificare.
Ulterior acestei etape, clientul acorda Bun-Tipar prin e-mail, macheta grafica putand fi trimisa spre tiparire.

In cazul in care documentul pentru tipar, primit de la client contine grafica pentru o singura fata, flyerele se vor tipari simpla fata. Atunci cand se doreste tiparirea fata+verso cu aceeasi grafica, acest lucru trebuie mentionat expres (aceeasi grafica) in Formularul de Comanda, sau ulterior la acordare Bun-Tipar prin e-mail.
Dupa acordare
Bun-Tipar nu se mai pot face modificari sau inlocuiri asupra machetei grafice, deoarece aceasta intra in procesul tehnologic (pre-press, expunere placi, pregatire pentru tipar).

Interogarea preliminara ale celor 5 cerinte de Bun-Tipar, pentru documentul primit in tipografie nu presupune verificarea, diagnosticarea si informarea clientului privind proiectarea corecta a acestuia din punct de vedere al ISO 15930, verificarea si diagnosticarea lizibilitatii textelor sau siglelor, verificarea prelucrarii si decuparii corecte a pozelor precum si aspectul la rezolutii scazute ale acestora: 150 - 250 dpi, a elementelor de loc geometric, corectitudinea gradientelor, a elementelor grafice ascunse sau negrupate si care ulterior rasterizarii documentului pot fi alterate sau pot dispare, a conversiilor eronate de culori Pantone sau RGB in spatiul CMYK, etc.
Toate aceste verificari si diagnosticari sunt obligatia autorului machetei grafice conform  Verificare pre-press macheta grafica
. Optional, la cererea clientului, aceste verificari se pot efectua de catre tipografie, cu factor uman, contra cost : 40 lei + tva.

Procesul tipografic se realizeaza prin tehnologia offset. Acesta nu permite realizarea de mostre (hardproof). Daca documentul grafic al beneficiarului nu respecta cerintele ISO 15930, iar in urma procesarii acestuia in sistemul de pre-press rezulta alterari ale informatiei, tipografia nu-si asuma vreo responsabilitate, procesul fiind unul automatizat.

Vizualizarea corecta a culorilor unui document pentru tipar (grad de aproximare 90%) se poate face doar in urmatoarele conditii (ISO 12646 Graphic technology - Displays for colour proofing - Characteristics and viewing conditions ) : monitoare calibrate destinate industriei grafice; documente deschise in programele profesionale de grafica precizate anterior; profil de afisare incarcat si salvat FOGRA 27 sau FOGRA 39, rezolutie 300 dpi a pozelor, spatiu de culoare CMYK. Daca aceste conditii de vizualizare nu sunt indeplinite, clientul va vizualiza in mod eronat culorile si rezolutia reala a documentului.

Livrare gratuita :
Livrarea se face gratuit - oriunde in tara prin FAN Courier. Localitatea trebuie sa fie intr-una din cele peste 3200 de locatii FAN Courier. Pentru comune si orase mici puteti verifica  lista FAN Courier . In cazul in care locatia nu e in lista se percepe 1 Leu /km + tva, fata de cea mai apropiata locatie din lista (ex: 10 km x 1 Leu = 10 Lei + tva ).
Prin e-mail vei primi confirmarea livrarii si/sau AWB-ul aferent, cu 1-2 zile inainte. In cazul in care nu se primeste niciun raspuns la acest e-mail in timp util, livrarea se va face conform termenilor precizati si la locul indicat in Formularul de Comanda.
- Livrarea prin FAN Courier se supune termenilor si conditiilor mentionate de acesta pe site-ul sau.
- Livrarea fiind gratuita, in sarcina tipografiei cade doar realizarea lucrarii si incarcarea pe curier in termenii precizati pe acest site. Urmarirea livrarii se face de catre client, online, prin AWB Tracking
- In cazul livrarii intarziate, a deteriorarii sau a pierderii coletului, conditiile de despagubire sunt cele prevazute in legislatia interna privind expeditiile postale (vezi site FanCourier).
- In cazul deteriorarii sau livrarii partiale a coletelor, obiectiile se mentioneaza in scris pe AWB, la momentul receptionarii acestora. Ulterior, reclamatia se adreseaza prin e-mail, atat catre firma de curierat (customer@fancourier.ro) cat si catre tipografie. Orice reclamatie ulterioara, fara mentiunea scrisa pe AWB, nu este luata in consideratie de catre Fan Courier.
Din motivele mentionate anterior, tipografia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru livrarea cu intarziere a comenzii de catre firma de curierat. In cazul in care clientul doreste garantarea livrarii la termen, acesta poate opta sa apeleze la ridicarea coletului din tipografie prin firma de curierat cu care se afla in contract. In acest caz, in Formular Comanda va fi facuta aceasta mentiune.

Livrarea este gratuita doar pentru cantitatile si tipul hartiei din oferta. Livrarea se face pe baza datelor de contact si livrare furnizate in Formularul de Comanda (valabile pentru o singura destinatie). Optiunea de livrare pentru mai multe destinatii ale aceleasi comenzi, majoreaza pretul afisat. Livrarea se face in intervalul orar 10.30 - 15.30.
- In cazul in care livrarea nu a putut fi facuta din motive ce tin de client (lipsa la locatie, lipsa raspuns apel telefonic, adresa eronata, telefon contact eronat, lipsa raspuns la avizare etc.), acesta va suporta toate cheltuielile retrimiterii acesteia. O comanda nelivrata, se depoziteaza la sediul Fan Courier timp de 7 zile, dupa care este returnata la tipografie. Daca in termen de 15 zile de la data returnarii, aceasta nu este ridicata de catre client pe cheltuiala sa, comanda va fi considerata abandonata si va fi valorificata ca maculatura, fara compensarea in vreun fel a clientului. 

Calitatea lucrarilor :
Lucrarile se realizeaza pe hartie lucioasa 130 gr/mp , fabricata in Europa, utilizand cerneluri germane: Saphira Heidelberg si Huber. Ele se tiparesc conform procedurii standardului poligrafic ISO 12647, pe utilaje germane, Heidelberg PrintMaster. Culorile se determina densitometric. Grafica se prelucreaza conform ISO-15930. Suntem parte
a Institutului German de Cercetare si Standardizare Poligrafica - FOGRA. Pentru prepress folosim tehnologie de rasterizare Prinergy si sistem digital de expunere Computer to Plate, Thermal KODAK Magnus. Flyerele si pliantele se tiparesc in conformitate cu specificatiile tehnice ale producatorilor materiilor prime utilizate. Conform acestor specificatii, flyerele si pliantele sunt produse de unica folosinta, cu rol publicitar/informativ, nefiind destinate utilizarii/depozitarii/afisarii in conditii necorespunzatoare de temperatura, umiditate, sau interactiunilor chimico-mecanice cu diferite materiale pentru care fisa tehnica nu contine informatii. Pentru aceste produse sunt acceptate abaterile tehnologice ISO ale industriei poligrafice cu privire la : dimensiuni, densitometrie, rezistente fizico-mecanice.

Preturi + Cum platesc :
Toate preturile sunt in Lei si nu contin TVA. Preturile sunt actualizate. Pretul este pentru 1 tip de model grafic; pentru mai multe modele, pretul afisat se inmulteste cu numarul acestora. 
Se pot comanda si dimensiuni de flyere/pliante diferite de cele standard ISO (prezentate in tabele), dar care se incadreaza in acestea. Pretul acestora se majoreaza cu 15% fata de cel standard, din cauza taierilor suplimentare aparute in faza de finisare.
Ambalarea specifica in cantitatile solicitate de catre client, se poate realiza contra cost. Acest lucru trebuie mentionat expres la lansarea comenzii, pentru comunicarea costului.

Preturile se inteleg strict pentru cantitatile si hartia din oferta. Pentru alte cantitati, alte sorturi de hartie sau alte tipuri de lucrari tipografice,  solicitati prin e-mail o oferta personalizata.
Sumele sub
4.500 RON + tva se platesc integral in avans
, dupa acordarea Bun-Tipar prin e-mail. Sumele peste 4.500 RON + tva, se achita 50% avans dupa acordare Bun-Tipar si 50% la finalizarea comenzii, inainte de livrare. In perioada Noiembrie - Decembrie (cand exista supracerere), comenzile se achita integral, la lansarea comenzii.
Pentru comenzile care contin si cerinta de machetare grafica
 sau modificari la macheta grafica existenta, plata se efectueaza dupa lansarea comenzii, pe baza facturii proforme si a contractului, trimise prin e-mail. Ulterior lansarii comenzii de machetare si confirmarii platii, in 24 - 36 de ore lucratoare, pe baza datelor primite si a cerintelor descrise in comanda, clientul va primi prin e-mail propunerea de macheta grafica (fac exceptie perioadele de concediu, cand acest termen poate fi prelungit, dar nu mai mult de 10 zile lucratoare). Pretul machetarii grafice nu face obiectul eventualelor promotii active pe site. Preturile se inteleg in sistemul web-to-print, cu asistenta prin e-mail.
Plata se poate face cu : Ordin de Plata, Plata online banking ; puteti plati si cu numerar prin foaie de varsamant, la orice filiala Raiffeisen Bank. Pentru cei care opteaza sa achite cu numerar, Raiffeisen Bank percepe comision de depunere, 10 RON, ce va fi suportat de client. Deoarece acest site nu este un magazin online, ci doar interfata electronica de lansare a unor comenzi tipografice - personalizate la cererea clientului, nu se accepta plata prin ramburs sau plata la termen.

Termen de livrare :
Termenul tehnologic de executie al lucrarii este de 2 - 5 zile lucratoare (pentru cantitati de flyere pana in 2.500 - inclusiv
), la care se adauga 1 - 2 zile livrare curier (variaza in functie de conditii climatice, grad incarcare firma curierat, numar colete de ambalat si etichetat).
Pentru cantitati peste 5.000 (inclusiv) se pot adauga 1-3 zile lucratoare.
Pentru pliante, door-hanger, flyere perfor, se mai adauga cate 1-2 zi lucratoare, pentru fiecare procedeu tehnologic.
In perioadele de supracerere, la termenul de executie se pot adauga 1-3 zile lucratoare.

Intrucat formarea cuplajului pe trepte de cantitati depinde si de confirmarile de plata si Bun-Tipar ale celorlalti clienti de pe coala de tipar, la lansarea unei comenzi, nu se poate preciza data exacta a intrarii comenzii in tipar, aceasta putand fi programata oricand in interiorul intervalului mentionat.
Lucrarile nu se tiparesc individual. Lucrarea ta se tipareste in cuplaj cu lucrarile altor clienti, pentru a minimiza costurile si a obtine un pret competitiv fata de alte tipografii. 
Oferta din acest site si termenul de executie se bazeaza exclusiv pe acest tip de cuplaj pe coala de tipar, motiv pentru care scopul principal al site-ului il constituie pretul si nu termenul de livrare. 

O zi lucratoare se defineste de Luni pana Vineri, si are 24 de ore. Nu sunt zile lucratoare sarbatorile legale, perioadele de concediu colectiv de odihna, anuntate din timp pe site. Pentru reviziile tehnice anuale, anuntate pe site, termenul de executie se prelungeste cu perioada anuntata (maxim 3-6 zile lucratoare).

Dupa lansarea unei comenzi si confirmarea de plata + Bun-Tipar, clientul nu poate conditiona mentinerea / anularea unei comenzi in sistem de livrarea la o data certa din intervalul mentionat pe site. Livrarea la o data certa presupune aplicarea taxei de urgenta, iar solicitarea termenului de executie se face doar la lansarea comenzii, prin mentionarea in mod expres a acestui fapt in Formular Comanda. Solicitarea trebuie confirmata de catre tipografie.
Termenul de executie se calculeaza de la momentul acordarii Bun-Tipar si al confirmarii platii.

Comunicarile e-mail privind acordare Bun-Tipar sau confirmare plata, sunt inregistrate in aceeasi zi, daca au fost facute pana in ora 14.00 . Cele primite dupa aceasta ora sunt inregistrate incepand cu ziua lucratoare urmatoare. Comenzile
din tipografie 
care nu sunt finalizate in termen de 20 zile lucratoare din motive ce tin de client (lipsa Bun-Tipar sau confirmare plata furnizate de client), sunt scoase automat din sistem si contul de client va fi blocat. Reintroducerea in sistem se supune unei taxe de 40 Lei + tva. Reintroducerea unei comenzi anulate in sistem nu beneficiaza de o eventuala promotie activa. Comenzile care beneficiaza de promotie se achita in 24 ore de la primirea facturii ; neachitarea duce la pierderea promotiei. In acelasi timp, termenul de executie al unei lucrari executate de catre tipografie, nu va depasi 20 zile lucratoare (termen standard 2-5 zile, la care se adauga exceptiile precizate, in functie de cantitate/finisare/perioada supracerere/revizie/concediu).
In cazul depasirii termenului asumat de catre tipografie, incepand cu ziua urmatoare, clientul va putea renunta la comanda, iar plata va fi returnata imediat.
Pentru termene mai mici contactati-ne prin e-mail.

Conditii generale :
Lansarea unei comenzi presupune citirea, intelegerea si acceptarea conditiilor prezentate pe acest site, conditii care sunt prevazute si in contract. Urmarirea corespondentei electronice si a etapelor unei comenzi intra in sarcina clientului (verificare primire e-mailuri, instiintari confirmari de plata, modificari macheta grafica, acordare Bun-Tipar, modificari date din formularul de comanda, apeluri telefonice de la tipografie, confirmare livrare,etc). Informatiile trimise prin e-mail catre tipografie (confirmare plata, modificari machete, acordare Bun-Tipar, lansare comada ferma,etc) sunt datate in aceeasi zi, daca au fost trimise pana in ora 14.00. Cele trimise dupa aceasta ora, vor fi datate cu ziua lucratoare urmatoare. Atunci cand se opteaza pentru o cantitate aflata intr-o promotie activa, acest lucru trebuie mentionat expres in Formular Comanda. Orice modificare ulterioara a datelor din Formularul de Comanda, se poate face doar in scris, prin e-mail, cu mentionarea in mod expres a respectivei modificari.
- Corespondenta electronica aferenta unei comenzi are doua subiecte : 1) informatiile comerciale ale comenzii si 2) macheta grafica.
Pentru fiecare dintre subiecte, se raspunde la e-mailul avand acel subiect, folosind terminologia aferenta din domeniul poligrafic, respectiv din domeniul fiscal / comercial. Nu se trimit confirmari de plata cu e-mailuri avand ca subiect macheta grafica, si nici modificari ale machetei grafice sau Bun-Tipar cu e-mailuri avand ca subiect "Contract / Factura". In functie de subiectul e-mailului, acesta este directionat catre compartimentul respectiv. Statusul unei comenzi se verifica indicand numarul de comanda.

- In cazul informatiilor si fisierelor grafice puse la dispozitie de catre client, acesta isi asuma responsabilitatea utilizarii acestora. Tipografia poate cere clientului sa faca dovada detinerii dreptului de utilizare a unor imagini, sigle, marci, etc. Clientul isi asuma si responsabilitatea juridica privind eventualele incalcari ale legii, generate de continutul fisierelor grafice. Verificarea documentelor in tipografie se face cu ajutorul softurilor de pre-press.
- Dupa lansarea unei comenzi, acordare Bun-Tipar si / sau confirmare plata, aceasta nu mai poate fi anulata gratuit, deoarece se afla intr-o etapa tehnologica care a generat deja costuri. Anularea presupune plata tarifelor precizate pe acest site.
- Preturile si precizarile comerciale de pe site, pot fi modificate fara vreo obligatie de informare prealabila din partea tipografiei. La lansarea unei comenzi, clientul are obligatia de a consulta informatiile actualizate de pe site.


 

Tipografii on-line in urmatoarele orase :

Alba Iulia, Arad, Alexandria, Bacau, Barlad, Blaj, Bistrita, Botosani, flyere Brasov , Braila, Buzau, Baia Mare, Buftea, tipografie Bucuresti , Calarasi, Caransebes, tipografie Cluj Napoca , flyere Constanta , tipografie Craiova , Caracal, Campina, Carei, Deva, Drobeta Turnu Severin, Dej, Focsani, Galati, Giurgiu, Hunedoara, tipografie Iasi , Lugoj, Mangalia, Medgidia, Miercurea Ciuc, Medias, Onesti, Oradea, Odorheiu Secuiesc, Otopeni, Oltenita, Orsova, Petrosani, Pascani, Piatra Neamt, Pitești, tipografie Ploiesti , Ramnicu Sarat, Resita, Reghin, Roman, Radauti, Ramnicu Valcea, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Sighetu Marmatiei, Sighisoara, Slatina, Sinaia, Satu Mare, Sibiu, Sebeș, Suceava, flyere Timisoara , Tulcea, Turda, Targoviste, Tecuci, Targu Jiu, Targu Mures, Urziceni, Vaslui, Zalau .